Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I když je článek obsáhlý, tak pro problematiku energetiky a její budoucnosti je hodně povrchní. S polovinou vět by se dalo nesouhlasit nebo alespoň polemizovat, např. když píšete o 3 GWh výrobní kapacity baterií, tak je vidět, že nevíte o jak maličký zlomeček se z pohledu energetiky USA jedná, nebo o tom, že každý OZE bude mít v budoucnu svoji UPS, nebo ta čísla o palivu do jaderných elektráren (z každé naší jaderné elektrárny jste si vzal jedno číslo a spojil je dohromady, z jedné cenu za kazetu, z druhé počet kazet), vůbec jste se nezmínil o tom jak v Německu roste výroba elektřiny z hnědého uhlí, že se v Německu jedná o politické rozhodnutí učiněné pod vlivem hysterie a veřejného mínění a kolik je to bude stát do budoucna, kolik investic budou muset odepsat a kolik ještě udělat. Nebo ty zavádějící věty o chlazení reaktoru sodíkem v článku o směřování české energetiky. Zkrátka hodně obsáhlé téma na jeden článek, kde se míchají fakta a pocity. Ale i tak jsem si Váš článek a názor rád přečetl.

1 0
možnosti

Smart grids? To jako budu prát, mýt nádobí a nebo luxovat podle toho kdy mi nařídí zákon?

Já chci mít vlastní spotřebu energie pod kontrolou - moje spotřebiče musí fungovat kdy JÁ chci... a chci mít jistotu že to bude 24 hodin denně, 7 dní v týdnu  365 dní v roce a vždy zcela spolehlivě.

1 0
možnosti

Amatér energetik, už podle těch zdrojů, co uvádíte. Ona energetika je trochu složitější, než co nastudujete samostudiem z iDnesu. Že tu ještě nenastal blackout, tím bych se zrovna neutěšoval. A kdo ty "transformátory" na hranicích zaplatí? A že JE nejsou pohledné? Pro mne zase větrníky a pole solárních panelů. Zkuste se amatérsky věnovat nějakému schůdnějšímu oboru, třeba gynekologii:-)

1 0
možnosti

Sekačky ptáků jsou skvělá věc ne... viděl jsem to množství ptačích mrtvol kolem větrných elektráren... tolik jich nezabije ani uhelná elektrárna. Do ekologičnosti mají daleko.

1 0
možnosti
Foto

Člověče, Vy nevíte, která bije. Energetice vůbec nerozumíte Rv

2 1
možnosti

P41a48v44e80l 91H78e98k

6. 4. 2014 8:48

Žasnu, poprvé s vámi souhlasím

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS